Staalwol als multitalent in de tuin
19 Apr

Staalwol als multitalent in de tuin

Door: Karin Bekeken: 9329 Reacties: 0

Zodra de eerste krokussen bloeien, staat het voorjaar om de hoek. De hoogste tijd om de tuinmeubelen weer op te frissen. Gewoontegetrouw gebruiken de meesten chemische middelen, maar er is een andere manier: met Metalino staalwol kunnen tuinmeubelen op een milieuvriendelijke manier worden ontdaan van allerlei soorten vuil en aanslag.

Staalwol - een multifunctioneel wondermiddel

Metalino staalwol is verkrijgbaar in negen hardheidsgraden, zodat er voor elk oppervlak een geschikt product is. Of het nu gaat om hout, metaal of steen - de staalvezels bestrijden het vuil moeiteloos. Wat begint als draad op een spoel wordt door een machine met verschillende messen verwerkt tot fijne staalwolvezels in verschillende diktes. Aangesloten in een streng, gesneden en verpakt, werkt de allesreiniger vervolgens als een schraper: de metaalvezels reinigen, slijpen en polijsten zonder het materiaal te krassen.

Voor het krachtig reinigen van sterk vervuilde of ruwe oppervlakken bieden gegalvaniseerde schuursponzen of RVS spiraalsponzen, ook wel pannensponzen genoemd, uitkomst. 

Meubelonderhoud gemakkelijk gemaakt

Of het nu gaat om hoogwaardige houten meubelen of oude zitmeubelen van de vlooienmarkt, Metalino staalwol helpt tuinliefhebbers om hun meubelen op te frissen. Staalwol verwijdert niet alleen vuil van rugleuningen en dergelijke, maar benadrukt ook de natuurlijke structuur met een lichte schuurbewerking. Doe-het-zelvers ruwen het oppervlak van hun meubels op met fijne staalwolvezels voordat ze een nieuwe verflaag aanbrengen. Messing en koper elementen glanzen ook met het juiste gereedschap van staalwol - volledig vrij van chemicaliën en krassen.

Allround en herbruikbaar

Niet alleen tuinmeubelen, maar ook terrastegels, planken en vlonders kunnen met staalwol op eenvoudige wijze, zonder chemicaliën, worden gereinigd en beschermd. Staalwol kan worden gebruikt om een dunne en gelijkmatige waslaag op hout of steen aan te brengen. Zodra de klus is geklaard, wacht de herbruikbare staalwol op het volgende gebruik.


Bekijk alle staalwol