Kachelruit schoonmaken met staalwol
29 Nov

Kachelruit schoonmaken met staalwol

Door: Karin Bekeken: 39472 Reacties: 0

Niet alleen de gas- of houtkachel zelf maar ook de glasruit heeft een schoonmaak beurt nodig. Ondanks de diverse systemen die de fabrikanten hebben ontwikkeld, ontstaat bij alle houtkachels wel roetaanslag of een witte waas op de ruiten. Hoe eerder je deze weghaalt, hoe schoner de ruit op de lange termijn blijft. Wacht je te lang met het verwijderen van de witte waas, dan zal deze inbranden in het glas en is het niet meer te verwijderen. Het beste middel voor het schoonmaken is staalwol (zonder zeep). Direct resultaat en geen zorgen om krassen. Het glas is hier tegen bestand.

Metalino haardglas reiniger is de perfecte droogreiniger voor alle kachelruiten. Snel uw kachelruit schoonmaken zonder gebruik van andere hulpmiddelen of reinigingsmiddelen.

​Het lijkt een risicovolle onderneming, met staalwol op een kachelruit. Maar reinigen met staalwol is absoluut krasvrij! En om het gebruiksgemak nog eens extra te verhogen heeft Metalino het gemak van staalwol met de comfortabele grip van een spons gecombineerd in een speciale kachelruitreiniger.

​Voordelen van kachelruit schoonmaken met staalwol​

Kachelruit schoonmaken met staalwol
Kachelruit reiniger

Groot voordeel van deze met een Gold Award bekroonde kachelruitreiniger (met roestvrij stalen oppervlak) is dat de ruit droog gereinigd wordt. Schoonmaakmiddel of poetsmiddel zijn niet nodig. Wrijf eenvoudigweg de roetaanslag van de ruit. Voor het beste resultaat wisselt u de poetsbewegingen af: van boven naar beneden, van links naar rechts en maak ronddraaiende bewegingen. Met deze haardglasreiniger verkrijgt u absoluut krasvrij een kristalhelder resultaat.

​Is het u wel eens overkomen dat de aanmaakblokjes al aangestoken waren en u ineens zag dat de ruitjes niet schoon waren? Zelfs in dat geval kunt u, omdat er geen chemicaliën bij van pas komen, nog snel de staalwolspons over de ruit halen en kan er alsnog optimaal genoten worden van het haardvuur.

Milieuvriendelijk en kostenbesparend

Zeker niet onbelangrijk is het feit dat uw kachelruit schoonmaken met staalwol het milieu spaart. Er zijn ten slotte geen chemicalien nodig. Naast milieuvriendelijk, is de de kachelruitjesreiniger van Metalino ook kostenbesparend omdat deze steeds kan worden opnieuw worden gebruikt. Klop het roet na gebruik even uit het sponsje (bijvoorbeeld door deze met de staalwolkant naar beneden tegen de binnenkant van de spoelbak te kloppen) en het is weer klaar voor de volgende keer. Eén verpakking bevat 2 schoonmaaksponsen van 6 x 10 cm.

Gerelateerde producten

Metalino Haardglas reiniger (2 st)
€ 6,50 excl. btw: € 5,37

Kachelruitjes reinigen met de eerste droge reiniger voor elk haardglas! De ruiten van uw houtkachel weer glashelder. Het beste middel voor het schoonmaken van een kachelruit is staalwol (zonder zeep). Hiermee ziet u direct resultaat en u hoeft niet bang te zijn voor krassen. Het glas is hier tegen bestand. Geniet van een glasheldere kachelruit door vóór het aansteken op een snelle en makkelijke manier het haardglas schoon te maken. Gebruik de Metalino Haardglas reiniger voor dagelijkse verwijdering van roet en zwarte aanslag. Snel de kachelruit schoonmaken met staalwol zonder chemische middelen, zonder water en zonder moeite. Gewoon de binnenkant van de haarddeur afwrijven en klaar! Vaak te gebruiken, duizenden keren bewezen.WITTE WAASDoor regelmatig uw kachelruit schoon te maken voorkomt u dat de witte waas die na een tijdje branden op de ruit komt inbrandt en niet meer te verwijderen is.Aanbevolen door schoorsteenvegers en kachelverkopers. SNEL - U hoeft alleen maar met de droge Haard-Glas-Reiniger over het glas te wrijven. Het elastische oppervlak verwijdert zelfs moeiteloos vastzittend roet en vuil.GEEN KRASSEN - De Haard-Glas-Reiniger is gegarandeerd veilig voor alle glasoppervlakken van uw haard.HERBRUIKBAAR - Was de Haard-Glas-Reiniger niet uit. Klop het roet er eenvoudig af en hij is weer klaar voor gebruik.Inhoud: 2 haardglasreinigers 6 x 10 cmZo geniet u langer van mooi vrij zicht op uw haardvuurGebruik alleen droog en onbehandeld hout.Leg de houtblokken schuin op elkaar zo ver mogelijk achterin de houtkachel.Let er op dat de luchttoevoer en de luchtspoeling van de ruit goed zijn afgesteld.Gebruik een houtkachel die qua vermogen past bij de te verwarmen ruimte. Teveel vermogen betekend dat u moet smoren en dat geeft meer kans op roet op de ruit...

In winkelwagen