Krassen verwijderen van plexiglas / acrylaat />

15-03-2018

Toepassingen

Krassen verwijderen van plexiglas / acrylaat

Plexiglas, ook wel acrylaat genoemd, is een kunststof welke veel wordt gebruikt voor windschermen/kuipruiten op motoren en in de watersport als ramen van patrijspoorten en als bootramen. Het heeft veel goede eigenschappen. Helaas heeft het ook een nadeel ten opzichte van glas: het is krasgevoelig. Krassen verwijderen uit plexiglas is relatief eenvoudig, en met het juiste onderhoud blijft plexiglas bovendien lang mooi. In dit blog leggen we gedetailleerd uit hoe je krassen verwijdert uit plexiglas en hoe je deze kunststof het beste kunt onderhouden.

Plexiglas reinigen

Begin altijd eerst met het grondig reinigen van het plexiglas of acrylglas oppervlak. Dit kun je het beste doen met lauwwarm water met een beetje huishoudzeep zoals groene zeep en een microvezeldoek. Wees zorgvuldig want achtergebleven vuilresten kunnen nieuwe krassen maken.

Diepte van krassen verwijderen van plexiglas

Bekijk of er diepe krassen in het plexiglas zitten. Dit kun je beoordelen door voorzichtig met je nagel drwars over de krassen te gaan. Als je nagel niet blijft hangen dan kun je beginnen met het plexiglas polijsten.

Autosol Acrylglas Polish
Acryl Polish

Plexiglas polijsten en helder maken

Neem een dot acrylglas polijstpasta en verdeel dit op het oppervlak van het plexiglas en begin met polijsten. Dat kan met de hand of met een lappenschijf. Bekijk regelmatig het resultaat en blijf niet te lang met de polijstdoek of polijstmachine op één plek polijsten. Veeg het gepolijste deel af en toe schoon met de vochtige doek en beoordeel de glans. Ben je tevreden en is de kras verdwenen dan kan je nog napolijsten met de krasverwijderaar van Autosol.

Napolijsten en onderhouden van plexiglas

Als het plexiglas / acrylgras weer een mooie glans heeft kun je eventueel nog napolijsten met de krasverwijderaar. Deze fijne krasverwijderaar is zeer gemakkelijk uit te poetsen en geeft een zeer mooie glans en laat een beschermend laagje achter. Dit beschermlaagje zorgt ervoor dat de glans langer behouden blijft.

Denk er aan..NOOIT met een schuursponsje de plexiglas / acrylglas ruiten schoonmaken!

Roldeur met plexiglas ruiten vol krassen
Polijsten met de hand
Huidige doorkijk vol krassen in plexiglas
Heldere doorkijk na polijsten
Helder plexiglas na polijsten
Z.g.a.n. zonder hoge kosten
Fatal error: 'Error: Could not load template /var/www/vhosts/ekksol.com/httpdocs/catalog/view/theme/BurnEngine/template/product/special.tpl!'
in /var/www/vhosts/ekksol.com/httpdocs/vqmod/vqcache/vq2-storage_modification_system_library_template_template.php:23
Stack trace:
#0 system/library/template.php(51): Template\Template->render('BurnEngine/temp...', '0')
#1 vqmod/vqcache/vq2-storage_modification_system_engine_loader.php(149): Template->render('BurnEngine/temp...', '0')
#2 system/vendor/BurnEngine/library/ResourceLoader.php(47): Loader->view('product/special', Array)
#3 system/vendor/BurnEngine/library/Extension.php(276): TB_ResourceLoader->fetchExtensionTemplate(Object(Theme_Catalog_Extension), 'product/special', Array, true)
#4 system/vendor/BurnEngine/widget/AbstractProductsListingWidget.php(274): TB_Extension->fetchTemplate('product/special', Array, true)
#5 system/vendor/BurnEngine/catalog/plugin/LayoutBuilderPlugin.php(664): AbstractProductsListingWidget->render()
#6 system/vendor/BurnEngine/catalog/plugin/LayoutBuilderPlugin.php(613): Theme_Catalog_LayoutBuilderPlugin->renderRow(Array, 'column_right')
#7 system/vendor/BurnEngine/catalog/plugin/LayoutBuilderPlugin.php(411): Theme_Catalog_LayoutBuilderPlugin->buildArea(Object(TB_WidgetsArea), 'stories/show')
#8 system/vendor/BurnEngine/library/DataBag.php(36): Theme_Catalog_LayoutBuilderPlugin->hasArea('column_right')
#9 catalog/view/theme/BurnEngine/template/tb/layout.tpl(55): TB_DataBag->__call('hasArea', Array)
#10 system/vendor/BurnEngine/library/OutputHandler.php(167): require('/var/www/vhosts...')
#11 system/vendor/BurnEngine/library/OutputHandler.php(101): TB_OutputHandler->fetchLayout()
#12 system/vendor/BurnEngine/catalog/ThemeCatalogExtension.php(231): TB_OutputHandler->echoFooter('\n\n\t\t\t\t\t\t\n #13 system/vendor/BurnEngine/library/OutputHandler.php(204): Theme_Catalog_Extension->echoFooter('\n\n\t\t\t\t\t\t\n #14 system/vendor/BurnEngine/library/OutputHandler.php(132): TB_OutputHandler->replaceOutput('...')
#15 system/vendor/BurnEngine/catalog/ThemeCatalogExtension.php(236): TB_OutputHandler->ocResponseOutput('...')
#16 system/vendor/BurnEngine/library/vendor/sfEventDispatcher.php(112): Theme_Catalog_Extension->ocResponseOutput(Object(sfEvent), '...')
#17 storage/modification/system/library/response.php(118): sfEventDispatcher->filter(Object(sfEvent), '...')
#18 vqmod/vqcache/vq2-system_framework.php(173): Response->output()
#19 vqmod/vqcache/vq2-system_startup.php(105): require_once('/var/www/vhosts...')
#20 index.php(25): start('catalog')
#21 {main}