Vissenkom schoonmaken met een schuurspons
29 Nov

Vissenkom schoonmaken met een schuurspons

Door: Karin Bekeken: 3264 Reacties: 0

Je aquarium of vissenkom schoonmaken is meestal een vervelend klusje dat veel tijd kan kosten. Daarom maak je het jezelf natuurlijk het liefst zo makkelijk mogelijk.

Je wilt de natuurlijke balans van je aquarium niet verstoren dus is het niet verstandig om de boel te vaak schoon te maken maar wat je wél graag regelmatig bijhoudt, zijn de ruiten. Wat zou het dan fijn zijn als dat een klusje was dat in een mum van tijd klaar is.
 

Aquarium of vissenkom schoonmaken
Aquariumruit reiniger

Dat vonden wij nou ook. Daarom hebben wij de Aquarium Glasreiniger van Rakso in ons assortiment opgenomen: een handige spons met een roestvrijstalen werkvlak geschikt voor alle zoet- en zoutwateraquaria. Algen en residuen worden snel, grondig en zonder krassen verwijderd. Door zijn ergonomische vorm ligt deze reinigingsspons zeer goed in de hand. En bij het schoonmaken van een vissenkom is het ook fijn dat de spons zich vanzelf aanpast aan ronde vormen van de kom. In tegenstelling tot de welbekende magneten die alleen geschikt zijn voor een vlak oppervlak en bij rondingen of contact met de bodem of een rotsformatie nog wel eens loslaten. Als je geluk hebt blijft íe drijven, maar vaak moet je dan alsnog het water in om de magneet van de bodem te pakken. 

​Geen chemicaliën​ in het aquarium

​Natuurlijk tast de aquarium glasreiniger de siliconen kitranden niet aan. Daarnaast is deze manier van reinigen volledig onschadelijk voor planten en dieren. De spons bevat geen reinigingsmiddelen of andere chemicaliën . De RVS staalwol reinigt snel, grondig en krasvrij.

Vissenkom schoonmaken zonder krassen​

We hebben al een paar keer laten vallen dat de aquarium glasreiniger niet krast. En dat doen we niet voor niks, want in tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten is ruiten reinigen met staalwol absoluut krasvrij . Wij hebben niet voor niks naast de aquarium glasreiniger  ook de glas- en tegelreiniger , de glasreiniger intensief en de haardglasreiniger  in ons assortiment. Dit zijn stuk voor stuk handige sponzen met een werkoppervlak van gewone of roestvrije staalwol. Je kunt dus met een gerust hart je aquarium of vissenkom  schoonmaken met deze reinigingsspons  met, in dit geval natuurlijk, een oppervlak van roestvrije  staalwol. Let wel goed op dat je geen zand of steentjes meeneemt als je langs de bodem gaat, want die veroorzaken natuurlijk wél  krassen.

Ook handig: Wij doen er een extra lange handschoen bij die steeds opnieuw kan worden gebruikt. En dat is fijn want in elke verpakking zitten 2 sponzen, dus dat gaat wel even mee!

​Geef je vissen dus het uitzicht dat ze verdienen... en geniet zelf ook optimaal van je vissenkom of aquarium. Weg met die groene vitrage, makkelijker dan dit kunnen we het niet voor je maken!

Gerelateerde producten

Aquarium glasreiniger
€ 6,57 excl. btw: € 6,57

Reinigingsspons met RVS werkvlak voor alle zoetwateraquaria. Algen en residuen worden zonder krassen verwijderd. Deze Aquarium glasreiniger van Rakso ligt door zijn ergonomische vorm goed in de hand en is een snelle hulp bij vieze aquariumruiten. Deze spons met werkzijde van premium roestvrijstalen staalwol tast siliconen kitranden niet aan en zowel de spons als de RVS staalwol zijn onschadelijk voor planten en dieren. Inhoud: 2 sponzen van 6 x 10,5 cm..

In winkelwagen