Hoe kan ik vliegroest verwijderen?
17 Dec

Hoe kan ik vliegroest verwijderen?

Door: Karin Bekeken: 18663 Reacties: 0

Vliegroest of oppervlakteroest is roest die ontstaat wanneer kleine metaaldeeltjes van buitenaf op oppervlakken belandt. De metaaldeeltjes hechten zich vast en gaan roesten. Voornamelijk in industriegebieden, of in de buurt van spoorrails kan makkelijk vliegroest ontstaan op auto’s en boten.

Verwijder vliegroest zo snel mogelijk

Als de deeltjes vroegtijdig niet correct worden verwijderd, dringen ze in het oppervlak binnen en veroorzaken ze grotere schade. Tijdige en nauwkeurige identificatie van deze vliegroest is met name in de maritieme sector erg belangrijk. Het is met name belangrijk om te bepalen of de individuele roestdeeltjes op de lak zitten of er al in zijn gebakken.

Er zijn veel verschillende methoden om roestdeeltjes te verwijderen. Oppervlaktereiniging met verschillende chemische stoffen wordt vaak uitgevoerd. Andere opties zijn hogedrukreiniging of spoelen met geïoniseerd water. Om het oppervlak te herstellen, kan het worden gepolijst, verzegeld of gelakt, afhankelijk van de schade.

Chemische reiniging

Vliegroestverwijderaar is een speciaal product voor verwijdering van vliegroest van gelakte oppervlakken en glas. Verwijder eerst grondig alle vuil, zand, stof etc. van het oppervlak door het eerst af te spoelen of, bij bv. auto’s te wassen met shampoo. Laat het oppervlak drogen en spuit vervolgens vliegroestverwijderaar op de aangetaste delen. Laat het product 5 minuten inwerken en maak het oppervlak vervolgens schoon met een vochtige spons.

Op dit moment is de Vliegroestverwijderaar niet meer verkrijgbaar in consumentenverpakking.

Doorgeroest?

Wanneer de roestplekjes niet met de vliegroestverwijderaar verwijdert kunnen worden, dan heeft u zeer waarschijnlijk te maken met roest die uit het materiaal zelf is gekomen. Op metalen oppervlakken kan Autosol Rust-Ex een oplossing bieden. Deze verwijdert zware corrosie en vlekken van metaal, herstelt de glans en verlengt de levensduur van metalen oppervlakken.