Veelgestelde vragen over staalwol

METALINO is in Nederland het meest verkochte staalwolmerk.
De staalwol wordt op verschillende manieren gebruikt. Thuis, maar ook in ambacht en industrie is staalwol een geliefd hulpmiddel om oppervlakken te reinigen, te slijpen en te polijsten.

Geen. METALINO staalwol is voor de Nederlandse en Belgische markt. RAKSO staalwol is voor de Duitse markt. Het enige verschil is de verpakking.

Staalwol wordt van speciaal hoogwaardig staaldraad vervaardigd. Deze staalwol bestaat uit zuiver materiaal, is uitermate scheurvast en extreem elastisch. 9 fijn gesorteerde soorten garanderen perfecte resultaten op de meest uiteenlopende oppervlakken van hout, metaal, kunststof, steen en glas.

Lees meer over hoe staalwol wordt gemaakt..

Staalwol is een relatief zacht materiaal. Het slijp- en polijstvermogen van deze staalwol resulteert voornamelijk uit de fijne metalen vezels, die net als haalmessen werken. De hardheidsschaal toont aan, op welke gebieden staalwol behoedzaam slijpt, voorzichtig egaliseert en zonder krassen reinigt.

Mits droog bewaard, is staalwol vrijwel onbegrensd houdbaar. Alleen in contact met water of chemicaliën kan staalwol roesten. Volledig roestvrij is de RVS STAALWOL, die vooral op vochtige plekken, in verbinding met oplosmiddelen, op looizuurhoudende houtsoorten en voor marmerkristallisatie ingezet wordt. Bekijk alle RVS staalwol..

METALINO staalwol in vergelijking met schuurpapier (ter indicatie):

Staalwol 4 3 2 1 0 00 000 0000
Schuurpapier 30-40 40-60 60-80 80-120 100-150 150-220 280-320 300-400

Dat goede kwaliteit ook rekening houdt met het milieu, spreekt voor zich. Daarom wordt al onze staalwol milieuvriendelijk vervaardigd van zuivere ertsen en waardevolle gerecyclede metalen.

Na gebruik kun je het bij het afval gooien of bij het oud ijzer en zal probleemloos worden hergebruikt. Wat niet wordt hergebruikt zal na verloop van tijd op natuurlijke wijze afbreken.

Om muizen en ratten te weren is enkel de RVS staalwol geschikt. Gewone staalwol zal vrij snel gaan roesten en vergaan. De professionele ongediertebestrijders geven de voorkeur aan RVS staalwol MIDDEL.

Wij leveren ook maatwerk RVS staalwol special voor dempers, geluidsisolatie, ovens en andere industriële toepassingen.

RVS staalwol is bestand tegen extreme omstandigheden, zoals hitte, vocht, temperatuurschommelingen. Dat maakt het zeer interessant voor veel toepassingen.

Al onze RVS staalwol is gemaakt van RVS 434 (INOX DIN 1.4113) en temperatuurbestendig tot ca. 800° C. Ook kunnen wij RVS staalwol leveren in RVS 314 (INOX 1.4841) en als HT (INOX DIN 1.4762) temperatuurbestendig tot ca. 1200° C en niet-magnetisch (V4A).

Neem contact met ons op voor meer informatie of een offerte.

RVS 434

Ook wel aangeduid met 1.4113 of AISI 434.
RVS 434 is een ferritisch roestvast staal. Heeft een uitstekende weerstand tegen atmosferische corrosie.

RVS 314

Ook wel aangeduid met 1.4841 of AISI 314.
RVS 314 is een austenitisch roestvast staal. Van alle Chroom-Nikkel staalsoorten bezit dit type de beste hittevastheid. Is volledig niet-magnetisch.

Is uw vraag niet beantwoord? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.

Newsletter

* E-mailadres:

Voornaam:

Achternaam:

Please choose your interests below

Taalvoorkeur: